X
2023-01-29
Patiko? Pasidalink...

Ukrainietis kulinaras Anatolijus Dobrovolskis pasidalino seno ukrainietiško patiekalo iš burokėlių receptu. Šis patiekalas turi du pavadinimus: „Bunkeliai“ arba „Gėlės“.

Vaizdo įrašo receptu jis pasidalijo savo „ Instagram “ tinkle ir parodė, kaip jį gaminti. Jums prireiks tik 20 minučių jūsų laiko, jei iš anksto išvirsite burokėlius.

Ingridientai:

  • 500 g virtų burokėlių.
  • Tarkuotų baltųjų krienų 1 a.š. šaukštas.
  • Obuolių sidro actas 2 v.š. šaukštai
  • Druska ir pipirai pagal skonį.
  • Cukrus 1/2 a.š. šaukštai
  • Vienas str. šaukštas smulkintų žalumynų.
  • Viena česnako skiltelė.

Kaip gaminti

1. Paimkite pusę kilogramo virtų burokėlių ir supjaustykite.

Šefas pastebėjo, kad beveik visuose šiuolaikiniuose receptuose burokėliai yra tarkuojami. Bet būtent šiame recepte juos reikia supjaustyti vidutiniais gabalėliais.

2. Toliau burokėlius sumeskite į dubenį, paimkite baltuosius krienus ir suberkite į burokėlius. Čia įpilame šiek tiek obuolių sidro acto, pusę šaukšto cukraus. Druska ir pipirai pagal skonį.

3. Visą šį darbą kruopščiai išmaišykite. Pats virėjas pridėjo smulkintų žalumynų ir česnako skiltelę. Tada jis toliau viską gerai išmaišė.

4. Pagardintus burokėlius reikia palikti bent pusvalandį. Toliau – paragaukite.

„Mes dedame į lėkštę ir turime tokį nuostabų užkandį prie mėsos. Arba jei pasninkaujate, galite įdėti riešutų ir valgyti taip”, – sakė Dobrovolskyi.

Kulinarė pabrėžė, kad tai autentiškas receptas, kuriame šiek tiek pridėta savų skonių. Labai skanu su mėsa ir įvairiais dribsniais.

REKLAMA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *